Boek ‘Allemaal zondagskinderen’ ter ere van 5 jaar Weekendschool

doortrudo weekendschool

Boek ‘Allemaal zondagskinderen’ ter ere van 5 jaar Weekendschool

Zo luidt de titel van het boek dat initiatiefnemer Trudo op zondag 6 april presenteerde tijdens de eerste lustrumviering van de Weekendschool. Een cadeautje voor leerlingen, oudleerlingen, ouders, gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren. Voor iedereen die in de afgelopen 5 jaar een bijdrage leverde aan de leukste en meest sympathieke school van Eindhoven.

In het voorjaar van 2009 namen de eerste leergierige leerlingen plaats in de banken van de Trudo Weekendschool. Drie jaar lang verdiepten ze zich elke zondag enthousiast in beroepen en werkgebieden waarmee ze van huis uit niet zo gauw in aanraking komen. Inmiddels verbreden nieuwe lichtingen jongens en meiden hun horizon op de zondag. Wekelijks gaan ze aan de slag te met thema’s rond kunst en cultuur, maatschappij en wetenschap. Met de huidige twee leerjaren erbij staat de teller op 100 leerlingen. Er zijn ondertussen 33 diploma’s uitgereikt. De school kon de afgelopen 5 jaar al rekenen op de inspirerende inzet van ruim 80 gastdocenten, 30 vrijwilligers en meer dan 80 sponsoren.

Feest of niet, leerlingen van de Weekendschool laten geen kans voorbijgaan om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Tijdens een beroepenmarkt vroegen ze een vijftiental professionals de oren van het hoofd. Onder wie een tandarts, een autoverkoper, iemand uit de  nanciële wereld, een kapper, een designer en een jurist. Enthousiaste mensen die de kinderen verder helpen. “Weekendschoolleerlingen blijken een voorsprong te hebben,” sprak schooldirecteur Marga Hermes op de lustrumviering. “Ze doen het beter in het vervolgonderwijs, staan gemotiveerder in het leven, hebben meer inhoudelijke en sociale kennis. Ze hebben meer kans om hun allerbeste zelf te worden.” Inderdaad, allemaal zondagskinderen!

Volg de Trudo Weekendschool
Volg de Weekendschool ook op twitter via @TrudoWKS