Jaarlijks archief 2020

doorMarga

Corona update; alle lessen deze week vervallen

Ouders en leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers worden bij wijzigingen geinformeerd.

Maartje, Lisa en Marga

11 maart 16:07

doorMarga

Een welverdiend diploma voor de masterclass!

Wij zijn enorm trots op alle leerlingen van de masterclass die na 3 jaar hard werken hun welverdiende diploma in ontvangst mochten nemen!

Deze toppers hebben meer dan 75 zondagen geïnvesteerd om te werken aan een mooie toekomst voor zichzelf. Een groot dankjewel aan alle leerlingen, ouders, familie en vrienden die bij deze feestelijke dag aanwezig waren.

Vacature klassendocent (betaald)

Kom je bij ons?

Vacature: Klassendocent Trudo Weekendschool (8 uur betaald, zondag)

Heb je het in je om je eigen klas te leiden?  Een fijne en veilige sfeer te creëren in je groep? Kinderen/jongeren te inspireren en motiveren om hun allerbeste zelf te worden?

Dan zoeken we jou!

De Trudo Weekendschool is een ‘school’ voor nieuwsgierige, leergierige kinderen. Gedurende drie jaar maken ze op zondag kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap. Ze duiken in een boeiende wereld. Gastdocenten  zoals journalisten en artsen, advocaten en architecten, rechters en politici laten hen zien, horen en ervaren wat er allemaal bij hun vak komt kijken.

Samen met de jaarcoördinator ben je verantwoordelijk voor  een volledige leergang. De leergang is opgedeeld in twee parallelgroepen. Je geeft als klassendocent op de zondag leiding aan één parallelklas van 10/11-jarige leerlingen.  Je wordt begeleid door de jaarcoördinator die het programma verzorgt, de gastdocenten uitnodigt en voorbereidt en tevens jouw aanspreekpunt is.

Taken

• Kringgesprek tijdens de dagopening en -afsluiting van ca. 15 min.
  • Zorgen voor een prettige en veilige sfeer in jouw klas.
  • Aanspreken van leerlingen op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Zorgen dat het dagprogramma goed verloopt.
  • Evalueren van het programma en de leerlingen.
  • Bijhouden van logboeken en leerlingvolgsysteem.
  • Op de zondag begeleiden en aansturen van leerlingen, gastdocenten, stagiaires en vrijwilligers.

Functie eisen

• Je onderschrijft het concept en de doelstellingen van de Trudo Weekendschool.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring en affiniteit met kinderen en onderwijs.
  • Je bent een inspirerend voorbeeld voor de leerlingen.
  • Je stelt je lerend op en bent bereid je te verdiepen in het pedagogisch kader van de Weekendschool.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je bent alle leszondagen beschikbaar (max. 31 zondagen per jaar).
  • Je bent alle schoolvakanties en feestdagen vrij.

Overig

• Ingang functie is mogelijk vanaf 1 maart 2020. De gesprekken vinden plaats op 27 februari.
  • De werktijden zijn op de zondag van 9:30 tot +/- 16:00 uur met daarnaast nog telefonisch voorbespreken op een vast moment in de week. Daarnaast schrijf je een korte evaluatie van de les en houd je logboeken over de leerlingen bij.
  • Een klas volgt een programma van 3 jaar.

Voor meer informatie kijk je op www.trudoweekendschool.nl

Heb je interesse: mail je sollicitatiebrief en C.V. naar marga@trudoweekendschool.nl

Thema Geneeskunde

In het thema geneeskunde in het tweede leerjaar komen er allerlei leuke en leerzame lessen aan bod!
Zo hebben we in de praktijk geleerd hoe belangrijk de communicatie tussen arts en patiënt is en dit ook mogen naspelen in het ziekenhuis. Daarnaast hebben we ook kennis gemaakt met allerlei artsen en een verpleegkundige. We mochten zelfs een prikje zetten, gelukkig wel bij een sinaasappel 😉