Gastles Maritio en Kyra van Bureau040

doorMarga

Gastles Maritio en Kyra van Bureau040

Hoe voelt het om een dagje een politieagent te zijn?

Dat mochten wij ervaren! Een super bijzondere lesdag was het! Onze leerlingen kregen een gastles van Maritio en Kyra van de politie. Sommige kinderen hadden alle afleveringen van tv-programma Bureau040 gezien en dan is het toch een beetje spannend om ze in het echt te ontmoeten.  Ze mochten echt alles vragen wat in ze opkwam en dat leverde heel veel vingers in de lucht op. We hebben geleerd dat je als politieagent goed moet kunnen communiceren en goed je hoofd koel moet kunnen houden. De leerlingen van leerjaar twee mochten niet alleen veel vragen, maar ook veel doen! We hebben een kijkje mogen nemen in de politiewagen waar Maritio en Kyra de patrouille mee rijden. Wat zit er veel in zo’n politiewagen, voor iedere mogelijke situatie is er wel iets te vinden. Maritio leerde de leerlingen hoe je bewijs veilig stelt en hoe belangrijk teamwork is. Kortom: een onvergetelijke lesdag!

Marga administrator