Corona maatregelen Weekendschool

Coronamaatregelen Weekendschool september 2020

• Begeleiders, vrijwilligers en leerlingen  blijven thuis wanneer ze gezondheidsklachten hebben zoals: niezen, hoesten, benauwdheid of verkoudheid, keelpijn, koorts of griepklachten.
  • Dit geldt ook wanneer iemand uit hetzelfde huishouden klachten heeft.
  • Leerlingen blijven ten alle tijden op 1.5 meter afstand van alle volwassenen.
  • Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden.
  • Alle leerlingen worden aan het begin van de les zorgvuldig geïnstrueerd over alle regels.
  • Wij schudden geen handen en wassen regelmatig onze handen.
  • We houden ons aan de hygiënemaatregelen.

• Alle leerlingen en begeleiders wassen en desinfecteren hun handen bij binnenkomst van de leslocatie.
  • Waar mogelijk ventileren wij de ruimtes door het openzetten van ramen en deuren.
  • Leerlingen delen zelf materialen uit zodat er zo min mogelijk fysieke nabijheid is van volwassenen.
  • Leerlingen gaan alleen naar de wc-ruimte, en niet met andere leerlingen, zo blijft de situatie overzichtelijk.
  • Begeleiders maken gebruik van wegwerpbekers en leerlingen nemen zelf een flesje drinken mee.
  • Het is niet verplicht voor begeleiders om een mondkapje of andere gelaatsbescherming te gebruiken. Wanneer begeleiders het echter prettig vinden om een mondkapje te dragen, mogen ze deze uiteraard wel gebruiken.
  • De Weekendschool beschikt over gelaatsmaskers voor gastdocenten en vrijwilligers die we na ieder gebruik desinfecteren (zie afbeelding).
  • Wanneer je liever een mondkapje gebruikt, kun je deze zelf meenemen.
  • Als leerlingen of begeleiders positief getest worden dan informeren zij de Weekendschool hier zo snel mogelijk over.
  • Regels liftgebruik – maximaal 1 volwassene per lift. Leerlingen mogen wel bij elkaar in de lift (zonder volwassenen).