Corona update

Nieuwsupdate TRUDO WEEKENDSCHOOL 24 april 2020

Beste partners, vrienden, vrijwilligers, gastdocenten,
Allereerst… we voelen ons enorm gesteund door jullie, ons netwerk, onze eigen Weekendschool community van vrienden, onze meedenkers en meedoeners! Dank daarvoor!

We willen jullie met deze update graag bijpraten over waar we nu staan én over onze plannen voor de nabije toekomst.

De lessen op zondag en de bijeenkomsten met oud-leerlingen voor dit schooljaar:
Onze laatste fysieke les was op zondag 8 maart. Onze 1ste online les was op zondag 5 april.
Met vallen en opstaan, met veel uitproberen, met hele fijne hulp van onze vrienden zijn we weer gestart met lesgeven.
We hebben besloten dat we dit schooljaar alle lessen online blijven geven. De redenen daarvoor zijn meerledig; het Catharina Ziekenhuis als leslocatie is even geen mogelijkheid, onze locatie op Strijp S is nog niet open voor werkzaamheden. Daarnaast zijn we geen reguliere basisschool en gelden voor ons andere regels dan voor het basisonderwijs. We mogen nog niet open.

Onze leerlingen:
Onze leerlingen zijn blij met de lessen. Het opkomstpercentage is hoog en we gaan in de meivakantie door met het online programma op verzoek van onze gemotiveerde toppers!
We hebben inmiddels alle leerlingen in het vizier, we zijn in contact en in gesprek en ondersteunen onze leerlingen waar we kunnen.

De werving van nieuwe leerlingen voor het aankomende schooljaar:
We zijn gestart met een online wervingscampagne. We hebben alle basisscholen benaderd of ze daaraan mee willen werken. De eerste aanmeldingen komen binnen en we hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Jullie hulp zou daarbij ook heel welkom zijn. Volg, like en deel ons 😊 bijvoorbeeld op
facebook: https://www.facebook.com/901310203338734/videos/230500111505951/
Insta: https://www.instagram.com/stories/trudoweekendschool/2293617509569740698/

De rapportuitreiking van dit schooljaar:
Dat is altijd een feestelijk moment met onze leerlingen, de ouders en de broertjes en zusjes. We vieren de groei en ontwikkeling die de leerlingen hebben doorgemaakt en we zetten elke leerling met een persoonlijk woordje in het zonnetje.
Dit jaar gaan we de leerlingen het rapport digitaal overhandigen in een videocall waarbij de leerling en hun gezin een privé-rapportuitreiking krijgen.

Vooruitkijkend naar het nieuwe schooljaar:
We kunnen met onze glazen bol geen blik in de toekomst werpen, dat is jammer.
Met wat we nu weten, zetten we in op een ‘gewone’ start in het weekend van 13 september.
Naarmate de tijd vordert, zullen we onze plannen bijstellen op basis van nieuwe informatie en  voortschrijdend inzicht.

We hebben stappen gezet en beslissingen genomen die we ons een aantal maanden geleden niet voor hadden kunnen stellen. Dit is een nieuwe realiteit voor ons allemaal.

We houden jullie op de hoogte van onze plannen.

Heb je vragen? Wij zitten klaar om ze te beantwoorden!

Voor nu pas goed op jezelf en op elkaar!
Warme groet,
Lisa, Maartje en Marga