Wat is de Weekendschool?

Een thematisch educatief programma dat op 30 zondagen per jaar (11.00-14.30 uur) wordt aangeboden gedurende 3 jaar. Het is aanvullend aan het basisonderwijs en de middelbare school. Het programma, de methodiek en de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor de leerlingen van de Weekendschool.

Gastdocenten met een passie voor hun vak, geven de leerlingen een inkijkje in hun beroep en vakgebied. Op activerende wijze worden thema’s als geneeskunde, techniek, programmeren, wonen & architectuur aangeboden. Zo maken leerlingen kennis met verschillende vakgebieden, verruimen ze hun perspectief, oefenen ze met nieuwe vaardigheden en breiden ze hun woordenschat uit.

Onze leerlingen

Wij richten ons op nieuwsgierige, leergierige kinderen vanaf 10 jaar die dromen over een toekomst waarin ze kunnen worden wat ze willen.

Onze methodiek naar gelukkig, betrokken en succesvol

Onze werkwijze is speciaal ontwikkeld voor onze leerlingen. Het is een mix van horizonverbreding én het versterken van ‘soft skills’. Om het later in je leven goed te doen, heb je meer nodig dan een schooldiploma!

We stimuleren onze leerlingen om eigenschappen te versterken die we terugvinden bij succesvolle, betrokken en gelukkige mensen over de hele wereld. Deze eigenschappen zijn ontwikkelbaar, die kun je actief laten groeien!

We leggen de focus op 7 ontwikkelbare kwaliteiten die onze leerlingen persoonlijk tot bloei laten komen;

• doorzetten, grip tonen, groei-mindset inzetten, sociale slimheid tonen, waarderen, nieuwsgierig zijn, creatief en vindingrijk zijn.
  • we zetten bevlogen professionals in voor kennismaking met diverse beroepen;
  • we zetten de groei-mindset in als pedagogisch kader;
  • we denken in kansen en werken vanuit intrinsieke motivatie ;
  • we investeren in meerjarige trajecten omdat ontwikkeling ‘groeitijd’ nodig heeft

WOW! ervaring

We gaan bij alle lessen voor de WOW! ervaring. De opbouw van de lessen is gericht op interactie en zelf ervaren. De nieuwsgierigheid van de leerlingen in combinatie met het enthousiasme van de gastdocenten zorgen voor levendige bijeenkomsten op zondag! Elke les is er aandacht voor de inhoud én voor sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Financiering

De Weekendschool wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, goede doelenfondsen, serviceclubs en  particuliere gulle gevers. De Weekendschool genereert zelf geen inkomsten. We doen een beroep op sponsormiddelen omdat we de deelnemende gezinnen geen financiële bijdrage willen vragen. Dit maakt het voor alle kinderen  mogelijk om deel te nemen.